Vi backar 7 dagar och tittar på all pasta jag åt fram tills idag. Varför? För att det är underbart förstås. PASTA VONGOLE Förra söndagen åt jag lunch på en uteservering. Eatalys närmare bestämt. Wow den här vongolen var en av de bästa vongoles jag ätit i mitt liv. Var så oförberedd på det. Ska jag vara ärlig, kanske till och med den godaste måltiden ute på lokal hittills 2020. Jag tror tricket var 1. smör och 2. extra mycket pastavatten i såsen. Samt perfekt al dente. Här är ett recept på en god vongole jag lagade för 7 år sedan. SPAGHETTI ALLA CARBONARA Det fick bli pasta till middag också den söndagen. En klassisk carbonara, men med bacon istället för guanciale. Receptet finns här. PASTA CON POMODORINI AL FORNO På måndagen lagade jag en sås på körsbärstomater som fick rosta på låg värme i 1,5 timmar i ugnen. Pappardelle blev pastasorten och jag toppade med mozzarella. Recept har du här! RAVIOLI I KYCKLINGBULJONG I onsdags åt jag middag på Nizza. Då beställde jag en ravioli med svartkål och sparris i en kycklingbuljong toppad med hasselnötter. Ravioli i buljong är så sinnesgott. Ett svinenkelt recept på ravioli i basilikabuljong hittas här. PASTA AL LIMONE MED SALVIA På torsdagen lagade jag en gräddig citronpasta. Jag adderade finhackad salvia i stekpannan tillsammans med zesten. Och toppade med harsyra! Den här rätten är mycket enkel och mycket god. Mitt recept finns här. PAPPARDELLE ALL'ARAGOSTA Avslutade min vardagsvecka med en hummerpasta som jag lagade till mig och Petra. Denna blir särskilt god för att man kokar en snabb fond på skalen som sedan utgår basen i såsen. Allt som allt tar rätten inte mer än 30 minuter att laga trots det! Mitt recept hittar du är. Livet är pasta och så är det väl bara med det.