Min söndag genom mat kommer här. Jag vaknade sent trots vintertiden och åt en caprese till frukost. Detta är en så himla god frukost!! Syrligt, sött och lent. Tomater, basilika, mozzarella, granatäpple och chiliflakes. Och dressing i form av olivolja, havssalt och citron. Sedan gick jag ut på långpromenad och lyssnade på ljudbok. Det snöade. Första snön 28 oktober, noterat. När jag kom hem åt jag ett mellanmål i form av tunnbröd med ost och solrosfrön + vindruvor. Ganska snart efter det var det dags för middag. Jag gjorde en saffranspasta med räkor och champinjoner. Saffraaaan är så gotttttt. Tänk vad sjukt om det här hade varit curry istället? Sveriges äckligaste pasta hade det kanske varit då. Laga denna, det mycket lätt: Stek schalottenlök, vitlök, chili, svamp, citronzest i olivolja och smör. Addera citronsaft och hummerfond och därefter matlagningsgrädde och en mycket liten nypa saffran. Låt allt puttra ihop. Lägg i nykokt pasta tillsammans med några matskedar av pastavattnet, räkor, klippt persilja och parmesan. Servera genast med svartpeppar, mer persilja och parmesan på toppen. Ät upp! Sedan åt jag chips med dipp. Och selleri också. Ramslöksmak på både chips och dipp för den som undrade.