En dag av mat - kan det bli bättre? Nä exakt. Häng med på allt jag åt i måndags. Det haglade och blåste så man knappt kunde röra sig ute. Men jag åt goda saker i alla fall: 09:30 Frukost! Lyxfrukost pga ännu en röd dag och det måste firas. Svart te. Levainbröd med hushållsost. Kokt ägg. Vinddruvor. Jordgubbar. Sedan hade jag en skarv brioche kvar så jag stekte den i smör, socker, kanel och kardemumma och så blev det en kanelbulle. 12:00 Snacks. En slags varma-koppen-soppa jag köpte i Tokyo med okra. Okra är en grön frukt som ser ut som en stjärna när man skär upp den. Smakar typ som zucchini. 14:00 Lunch. Dubbel cheeseburgare, cola och pommes från Donken. 19:00 Middag. Saffranscouscous med grönsaker och tzatziki. Gör så här: Koka couscous som det står på förpackning, glöm ej salt. Lägg i en klick smör när det är klart. Blir mycket godare då. Stek vitlök och lök glansigt i olivolja. Vänd över couscous och addera saffran och spiskummin efter smak. Inte överkrydda!! Känns det torrt: i med mer olivolja. Blanda ner finhackad tomat, persilja, mynta och slantar av salladslök. Lägg upp på ett fat. Ringla över olivolja och strössla över tomat och rostad mandel. Och lite smörstekt svartkål vetja. klart hej hej. 20:00 Godis!