Igår lagade jag den liten trevligare versionen av ärtsoppa, med gröna ärtor istället för deppiga grå burkärtor. Parmesan och ägg kanske låter knäppt i ärtsoppa men det funkade toppen. Såhär gjorde jag (för ungefär två pers): 1. Stek vitlök och charlottenlök i en kastrull tillsammans med olivolja. 2. Häll över ungefär 6 deciliter varm buljong. 3. Kasta i fyra stora nävar med ärtor. Kanske fem. Är de frysta kan du tina upp de lite i mikron först. 4. I med finhackad persilja också. Jag använde fryst, det går fint. 5. Koka upp och ställ av från plattan. 6. Vispa soppan slät. 7. Häll din soppa i en skål, hyvla över ungefär en halv deciliter parmesan och lägg i ett lagom lökkokt ägg. 8. Salta peppra. 9. Ät upp. Här är en annan version av grön ärtsoppa som jag lagade förra året. . Pea soup! Click here for a similar recipe.