I söndags var jag sugen på kryddig gurksallad och lagades således en sådan. Utgick från detta recept som jag fick tips av från en läsare (tacktack) men gjorde min egen twist. Nu kommer recept. Passar fint som side till annat eller bara som ett nice snacks. Sichuanpeppar är något av det godaste som finns, stark och med en unik hetta som stannar kvar i munnen som ett gott varmt bröd typ. Kan ej förklara det bättre tyvärr. Du behöver: Gurka Salt Lime Sichuanpeppar Salladslök Socker Vitlök Koriander Risvinäger Sesamolja Skiva gurkan i lagom stora bitar och häll ganska mycket salt över och rör om. Låt stå i tio minuter så saltet drar in i gurkan. Riv vitlök och stek i olja tillsammans med sichuanpeppar tills vitlöken blir glansig. Om du använder ungefär en hel gurka kan du blanda en halv matsked socker med två matskedar risvinäger och en matsked sesamolja i en skål. Skölj av saltet från gurkan i ett durkslag. Blanda sedan allt: gurkan, en näve koriander, dressingen, vitlöken och pepparn i en skål. Pressa över lime, klippt salladslök och kanske lite chiliflakes pga fint och servera genast. ?