Jag ska resa bort några dagar nästa vecka och min kyl ekar tom, så då får man försöka vara kreativ med det man har. Idag på lunchen gjorde jag risbollar av det ris som var kvar från i söndags. Du behöver: - Klibbigt svalnat ris - En ost du har hemma (jag skar av en bit från frukostosen) - Vitlökspulver - Soja - Risvinäger/Mirin/Vitvinsvinäger - Socker Blanda ihop soja, risvinäger och socker i en kastrull, rör om, låt koka upp och ställ åt sidan. Har man inte risvinäger funkar vitvinsvinäger, vitt vin, sake eller mirin lika bra. Jag har inga exakta mått utan smakade av tills det var gott. Inte så mkt socker och ungefär lika delar soja och risvinäger. Blöt händer och forma en platt bulle av riset. Lägg sedan i riven ost och vitlökspulver. Rulla ihop till en boll. Sedan ser de ut såhär. Stek bollarna i smör eller olja på ganska hög värme så att de får stekyta. Rör om ganska ofta, tänk typ på samma sätt som när du steker köttbullar. Hade bara ärtor hemma som var grönt så fick bli det som tilbehör. Plus ett pocherat ägg. Testade att göra pocherat ägg som jag sett i en Tasty-video: knäck ägget i en plastpåse där du hällt i lite matolja. Gör en knut och sänk ner påsen i kokande vatten. Koka ca fem minuter och ta ur påsen ur kastrullen och ägget ur plastpåsen. Det var första försöket så ägget blev lite fult, men ändå kul grej att ha testat så! När bollarna fått färg i stekpannan, pensla dom med soja-och-vinäger-blandningen, sänk värmen och stek någon minut eller två till. Sen är det klart. Servera dirr. Dessa bollar blev otippat goda, kommer lätt göra dom igen. Och man kan ju fylla med lite vadsom? Rekommenderar dock verkligen ost, de blev sådär instagram-trådiga när man delade dom. Happy cooking y'all