Häägen-Dazs gör ju sannolikt den godaste glassen så när de frågade om jag ville göra ett samarbete med dom med helt fria tyglar sa jag ja på studs. Jag tänkte nämligen att jag skulle prova mig på ett recept jag alltid velat äta: Baked Alaska. Baked Alaska är alltså glasstårta täckt med bränd maräng. Dom äter det i Grease om någon minns. Som några kanske vet så lagar jag ALDRIG NÅGONSIN efterrätter, så här får ni hänga med när en riktig rookie ska göra en amerikansk glasstårta. Jag bestämde mig för att göra en miniversion av baked alaska, som små glassmuffins i olika smaker! Tog fyra glassfavoriter: dulce de leche, peanut butter crunch, strawberry & cream och hazelnut crunch. Allt man behöver sen är tårtbotten och maräng. Helst ska man ju laga egen tårtbotten men vem orkar det, ärligt? Den i affären är minst lika god. Börja med att skopa fina glasskulor och lägg på ugnspapper. Jag tröttnade efter ett tag på att göra glasskopor för de blev så dåliga, så då la jag glass i en stor isbitsförpackning istället! Har du muffinsformar är det ännu bättre. In i frysen sen så glassen formar sig. Minst tre timmar. Gör gulliga små minitårtbottnar med en rund kakform. Placera sen glassen på tårtbottnarna och sen in i frysen igen. Glassen måste vara jäääättekall för nästa moment, så det är lika bra att vänta ett dygn och gå ut och hitta på något. Minst sex timmar stod på internet i alla fall. Var inte orolig för att tårtbotten blir kall, den hinner tina och håller sig god sen när det är dags att käka. Nu är det dags att göra maräng. Vispa tre äggvitor med elvisp i en rostfri bunke tills det går att forma mjuka toppar. Häll då sakta i en dl socker och fortsätt vispa tills smeten går att vända upp och ner. Uppdatering: Hmmm några har sagt i kommentarerna att man bör göra italiensk maräng istället när man bara ska bränna av den och inte göra i ugnen så gör det istället då! Googla italiensk maräng för recept ? Ta ut glassen ur frysen! Slickepotta över marängen. Nu till kanske det roligaste momentet: bränn av ytan med en gasolbrännare. BOOM! Efterrätten klar. Hur fin? Kolla vad gott det ser ut när man delar den. Marängens fluff, glassens kalla gräddighet och så sockerkakebotten. Servera till någon som förstår hur mycket tid du har lagt på de här små glassbakelserna <3 ?