Basilika är allt så jag gjorde en soppa på det. En capresesoppa kan man säga. Perfekt soppa om man ska resa bort och behöver käka upp sin planta som antagligen inte kommer klara sig ensam. Hade basilikan varit ett stjärntecken skulle den varit lejon tänker jag. Lättälskad men dör om den glöms bort om så bara för en dag. Du behöver för två personer: En kruka basilika En halv liten citron och/eller nån dl vitt vin En halv chili En liten lök En vitlöksklyfta Nån dl grädde eller två En liten näve pinjenötter En ask körsbärstomater En mozzarellaboll En buljongtärning Hacka lök, vitlök och chili och fräs i olivolja i en kastrull. Häll på 5 dl vatten och en buljongtärning och låt koka upp. I med en skvätt vin och/eller citronsaft. Efter att det kokat upp i några minuter, i med grädde och låt soppan sjuda. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna på hög värme tills dom får färg. Ställ åt sidan. Jag läste en gång att man ska mortla basilika om man vill få ut mer färg, men vette sjutton om det stämmer. Mortlade inte när jag lagade min basilikabuljong (<-obs annat gott recept) och den blev grön ändå. Gör som du vill!! Hur som - i med allt i soppan och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar. Servera med halverade körsbärstomater, rostade pinjenötter och stora bitar mozzarella som du bara drar av och lägger i. Sprinkla över olivolja och något varv med svartpepparkvarnen. Ursäkta var är mozzarellan på din bild då Sandra? frågar någon. Men gud jag hade inte mozzarella hemma okej, ni får fantisera det framför er. Jag vet att ni klarar det. PUSS