Att baka är inte något jag gör särskilt ofta. Tycker det är så tråkigt med grejer där man måste vara noggrann med ingredienser. Baka är ju snarare kemi än laga mat, man måste till och med vara bra på matte ibland. HURSOM ville jag verkligen baka ett bröd i helgen så jag kunde äta nybakat bröd på lördagen. Det var ett HELGMÅL så att säga. En bakmix kirrade denna biff! Så skönt när någon annan redan mätt åt en. Mycket bra. Många som ville att jag skulle skriva ut receptet på instagram när jag höll på att joxa så här kommer ett recept som nästan är ett icke-recept. Jag använde Søstrene Grenes overnight bakmix. Blanda med 1 halv dl olivolja, 5 dl vatten och 10 g jäst i en bunke. In i kylen över natten. Lördagmorgon! Brödet hade rest sig som sjutton. La ut dem på en bakplåt, toppade med färsk rosmarin och sesamfrön. Och lite olivolja. Gräddade i ugnen på 230 grader i en kvart och sedan 205 grader i tio minuter (vad som stod på paketet helt enkelt). Sen var de såhär fina. Samt att jag hade bröd hela helgen och ett par dagar därpå. Åt det med smör, ost och gurka mmm. Mitt sällskap åt det med smör och chokladströssel. Ska inte döma nån såklart, men det var rätt sjukt. Så det är väl sensmoralen med detta inlägg: Bröd är ej så jobbigt att baka, särskilt om du har en mix. Finns hur många brödmixer i butiken som helst. Det enda du behöver addera 99% av gångerna är olja och jäst. Dessutom, doften av nybakat bröd är väl bättre än cirka alla doftljus i hela världen.