När jag bodde i Paris köpte jag ofta färdiga crêpes i mataffären och åt med olika röror, ostgratinerade i ugnen. Igår när jag var trött och handlade mat såg jag detta paket med färdiga pannkakor och bestämde mig för att lajva mig själv 2013. Här har vi ingredienserna till en god röra för fem pannkakor: En gul lök, en vitlöksklyfta, ett knippe persilja, en halv burk crème fraiche, ett gäng skogschampinjoner, chili och kapris. Parmesan och gärna nån ost som smälter bra, som prästost eller cheddar. Jag hade tyvärr inte det, så blev bara parmesan för mig. Vadå ingen citron, undrar ni, den är ju i bild? Nää jag upptäckte att citron inte behövs med crème fraiche när jag smakade av, syran finns där ändå. Använder du matlagningsgrädde istället för fraiche kan du ha i en skvätt citron. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka lök, vitlök, chili och champinjoner. Fräs i smör i en stekpanna på medelvärme tills svampen fått färg och blivit mjuk. När man steker svamp måste man ha tålamod, det tar tio minuter eller nåt sånt. I med finhackad persilja och kapris, och crème fraiche. Låt alltihop puttra ihop i två, tre minuter. Fylla pannkakor med röran och rulla ihop på bakplåtspapper. Riv över ost. Jag hade då bara parmesan, men man vill gärna ha nån annan ost också så man verkligen får den gratinerade känslan. Ostar som smälter bra är exempelvis cheddar, prästost, gouda och brie. In i ugnen i tio minuter. Nu är det klart! Jag strösslade rostade mandlar över för det har jag tydligen till allt nuförtiden. Servera med en liten sallad vetja. Sätt på en trevlig tv-serie. Jag kanske inte kommer gå till historien som tidernas matfotograf, men det är i alla fall jättegott! Ät det! 🍴