Kan man göra dumplings men med pastadeg och italienska smaker funderade jag på i måndags kväll och bestämde mig för att testa. Med svamp och ricotta och brynt smör fick det bli. Ravioli kanske det är då i och för sig. Men jag stekte dem så som man steker gyozas, så kanske blir nån form av blandning ändå? Till fyllningen använde jag torkad porcinisvamp, vitlök, schalottenlök, rosmarin och chili flakes. Och ricotta. Börja med att blötlägga svampen, jag lät den sjuda i en kastrull i halvtimme. Man kanske bara ska ha den i hett vatten och inte sjuda? Ni får googla, detta funkade i alla fall. Spara vattnet! Pastadeg! 2 dl durumvete 2 ägg 1 msk olivolja 1 tsk salt Blanda ihop ägg och salt. Lägg mjölet på köksbänken, gör ett hål och häll i äggblandningen. Börja knåda. När allt knådat ihop sig, addera olivolja. Knåda knåda knåda tills degen är len och slät och blank. Sätt i kylen i 30 min i en plastpåse. Kavla sedan ut till myyyyyycket tunn deg. Man ska kunna se igenom den. Stansa med rund kakform. Stek den förvällda svampen i olivolja med hackad schalottenlöken, vitlök, chili. Mixa med ricotta, salta efter tycke. Då får du kräm. Lägg en liten klick kräm på varje pastacirkel. Blöt fingertopparna i vatten och vik de på mitten till halvmånar så degen trycks ihop. Lägg de sedan i en stekpanna med mycket olivolja, stek så de får färg på båda sidor. Häll sedan i svampvattnet så att de nästan täcker pastan, sätt på ett lock och låt koka i..hmm.. fem minuter kanske? Bryn smör tillsammans med grönkål som en sås att ha till. Brynt smör gör man genom att lägga en rejäl bit smör i en kastrull på hög värme. När smöret börjar bubbla, lägg i grönkål och vispa till det är kolafärgat och doftar hasselnöt. Lägg dumplings på tallrik, häll över brynt smör, riv parmesan och kanske lite valnötter också om ni har hemma? Det hade jag. Kanske lägger man upp sina dumplings lite fint på rad så här om man vill? Varför inte. Glad mat.