I förrgår lagade jag dumplingssoppa, en himla god liten rätt. De flesta ingredienser hittar du nog i en vanlig butik, men jag vet i alla fall att om man bor i Stockholm finns en asiatisk matbutik på olof palmes gata. Ska visa lite hur jag gjorde! Du behöver: - Dumplingsdeg (eller hur man säger?). Det är den där lilla högen som ligger till vänster. Hittar man inget sånt kan man rulla det man har inuti till köttbullar och koka. Du hittar dumplingsdeg i frysen på asiataffären. - Sockerärtor - Chili - Lite olika kål - Gräslök - Fläskfärs - Selleri - Vitlök - Purjolök - Ingefära - Soja - Sesamolja - Kycklingbuljong Vi börjar med att göra dumplings. Hacka kål, ingefära, vitlök, chili, purjolök och gräslök. Blanda allt i en bunke tillsammans med fläskfärs plus lite soja och sesamolja. Dags att göra små knyten! Ta litegrann i varje och knyt ihop som små servettbåtar. Jag märkte att det gick enklare om jag doppade degen i vatten först. Om man undrar lite bättre hur man knyter kan man titta på den här roliga filmen: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r8MBX-SXnmg[/youtube] Koka alla dumplings i ungefär två minuter och lägg de sedan för att svalna lite grann på en tallrik. Dags för soppan! Skiva purjolök, selleri, chili, gräslök och sockerärtor. Man kan egentligen lägga i lite vad som helst som är gott. Koka i några minuter tillsammans med en kycklingbuljongtärning. Tillsätt soja, sesamolja och lite kål och rör runt. Gräslöken som blir över kan du ställa en vas vetja. Det gjorde jag och fick den här minimalistiska buketten. I med dumplingsen i soppan och sedan är det klart! Ät upp. . This is a recipe for dumpling soup that I made two nights ago. Click in english in the right frame to read it and just ask if you have any questions.