De flesta av er har koll på min frysresa. Jag har varit utan en frys i flera år efter att ha försökt "laga" den ett antal gånger. Ändå har jag inte skaffat en ny för det bara tog emot att göra något så..otroligt..tråkigt..som..att...beställa..en...frys. För några veckor sedan hörde Findus av sig till mig och skrev att Sandra ditt gamla gull, ingen ska behöva leva utan en frys! Nu fixar vi en till dig och fyller med goda grejer. HUH! svarade jag. Några veckor senare leverades denna underbara klenod fullproppad med Findusprodukter. Som falafel, bullar, grönkål och panerad fisk. Och fiskpinnar, morötter, wienerbröd och färdiga pastarätter med mera. Wow blev så glad. Fryst mat har ett märkligt lågstatusrykte i Sverige. Det borde vi genast ändra på, för det finns massor av fördelar med fryst mat. Exempelvis håller frysta grönsaker ofta näringen lika bra och ibland bättre än färska. Det är för att de skördas när de är som godast och fryses sedan ner kort därefter. Frysta livsmedel kräver inga snabba transporter som flyg, utan kan istället transporteras med mer klimatsmarta alternativ som tåg eller båt. Frysmat är underskattat! Så när Findus utmanade mig att laga en trerätters med fokus på frysvaror var det inte alls svårt. Dock kul. Och gott. Häng med på middagen, FÖRRÄTT: Gratinerad oxpytt med smörstekta kantareller Du behöver: Gräddstuvad oxpytt Kantareller Parmesan Små ugnsformar Stek oxpytten som det står på förpackningen. Smörj de små formerna med smör, häll i oxpytten och riv över parmesan. Skjuts in i ugnen på 200 grader i tio minuter. Under tiden smörsteker du kantarellerna i stekpannan så att de får yta och luktar gott. Nu är förrätten klar! Äkta höstig förrätt. För att den göra extra fancy kan man addera ett stek vaktelägg till varje person. Vaktelägg specifikt för att de är små alltså. Här är ju förövrigt en annan bra grej med frysmat: ens matsvinn sjunker rejält. Man behöver bara ta fram så mycket mat man behöver för stunden och resten håller superlänge i frysen. VARMRÄTT: Fish tacos Du behöver: Findus Fish & Crisp Gourmetfiléer Findus Svenska Ärter Tortillas Koriander Picklad rödlök Granatäpple Lime Detta blev så gott att jag åt det igen dagen efter. Fisken liksom knäppte av frasighet när jag tog ut den ur ugnen. Mycket enkelt: tillaga fisken så som det står på förpackning. Koka ärtorna i någon minut så att de blir runda och fina. Montera i en tortilla tillsammans med picklad rödlök (eller färsk om du inte orkar pickla), koriander och granatäpple. Pressa en klyfta lime över. Har du lite majo hemma kan du ta någon tesked i där med, men det måste man inte. Ät upp. Efterrätt: Bullbakelser Du behöver: Findus Frasiga Wienerbröd Findus Svenska Kardemummabullar Hallon Godis Grädde Efterrätter ska antingen vara ost eller något KUL enligt mig. Det bor en liten person inuti alla stora personer: servera en bullbuffé och din middag kommer aldrig bli glömd. Jag gjorde bullarna extra gulliga genom att toppa med grädde, hallon och gelébjörnar. Servera med ett litet glas mjölk till <3 Tack Findus för frysen och heja fryst mat! Läs mer om fördelarna med fryst mat här. ❤️