Här kommer ett pastarecept med en rotfrukt jag inte tror jag ätit tidigare? Nämligen svartrot. Smakar som en blandning av typ vit sparris och palsternacka - alltså väldigt gott. Jag gjorde en vintrig pasta från scratch som blev greatness. Häng med för recept. Och man behöver ju såklart inte baka pasta själv, det var bara jag som fick feeling. Du behöver för två pers: 1 svartrot 4 champinjoner 1 vitlöksklyfta 1 halv chili 1 schalottenlök en näve ruccola en halv kvist rosmarin ett halvt paket matlagningsgrädde en skvätt kantarellfond en halv liten näve pinjenötter parmesan + pasta eller ingredienser för att göra egen pasta dvs ägg och durumvetemjöl. Jag gjorde tagliatelle utifrån det här receptet jag hittade på tasteline, tar ungefär 45 minuter om man räknar med halvtimmen när dagen ska vila. Om du mjölar in pastan lite när den är klar kan den ligga såhär i en hög utan att klistras ihop, det lärde jag mig i senaste avsnittet av Sveriges Mästerkock. Pastasåsen: 1. Skala bort det svarta från svartroten. Lägg den sedan i ett kallt vattenbad så håller den sig vit. 2. Hacka vitlök, chili, schalottenlök och rosmarin och skär svartroten och champinjonerna i slantar. Stek allt i stekpanna så att det får färg. 3. Rosta pinjenötterna på hög värme i en annan torr stekpanna och ställ sedan åt sidan (jag brukar lägga dom på ett ark hushållspapper ba) 4. Addera matlagningsgrädde och en skvätt kantarellfond till såsen och låt småputtra i fem minuter sisådär. 5. När det är en minut kvar av pastan (om du gjort egen pasta ska den bara koka 1-2 min btw), lägg i ruccola och parmesan i pastasåsen. 5. Vänd i pastan i såsen när den är klar, rör om och salta och peppra. Servera med extra parmesan och sprinkla pinjenötterna över. Ät upp! ? Translation. Pasta with black salsify, mushrooms and pine nuts.