Den här burken med ananas har stått i min kyl ett bra tag nu. Vad sjutton ska jag göra med den? tänkte jag. Lägga på en pizza? Mixa i nån smoothie? Äta direkt ur burken? Men så kom jag på! Jag gör ju fried rice med ananas och räkor såklart! Fy 17 va gott. Ur kylen plockade jag: salladslök, champinjoner, chili, citron, selleri och så räkor (eller räkorna låg i frysen). Så. Såhär gör du, receptet ungefär för 2-3 portioner. Börja med att koka jasminris/klibbigt ris för två personer så som det står på förpackningen. Ta fram en stekpanna. Fräs en halv färsk chili, två vitlöksklyftor och ett gäng skivade champinjoner i kokosolja på medelvärme. Sänk värmen och lägg i det kokade riset tillsammans med en skvätt sesamolja, fisksås, citronsaft och soja + ungefär en halv burk ananas. Höj värmen, knäck i två ägg och rör om ganska försiktigt, annars blir det liksom gröt. Man vill att ägget och riset ska få lite stekyta tycker jag. Släng sedan i skivad selleri, salladslök och skalade räkor och ta bort stekpannan från plattan. Toppa med lite salladslök, puffat ris och granatäpple (eller det hade jag hemma så det toppade jag med, man får göra som man vill). Klart! MMM! 🍚