Förrförra veckan när jag gjorde maräng blev det rimligtvis ett gäng äggulor över. Bestämde mig då för att prova på en grej jag velat testa ett bra tag: gravade äggulor! Gravade äggulor blir nästan som parmesan som man sedan kan riva över pastor och annat gott. Spännande va? Häng med. Jag utgick från ett recept jag hittade på ICA som finnes här. Vad man behöver är 1,5 dl salt, 1,5 dl socker och 3 äggulor. Blanda socker och salt och lägg gulan på en bädd av lite mer än hälften av blandningen i en ugnssäker form. Jag hade tre små former men man kan ju ta en större också. Täck sedan gulan med resten av sockersaltet, plasta in och låt stå i kylen i fyra dagar. Nu har fyra dagar gått! Borsta av sockersaltet från äggulorna och skölj de rena i vatten. Sätt ugnen på 80 grader, ställ in gulorna i mitten av ugnen på bakplåtspapper och låt torka i två timmar (eller tills de blivit torra). Sen ser de såhär sjuka ut. Som torkade aprikoser typ, eller nån slags kola. De luktar precis som parmesan. Klarar sig i kylen upp till en månad i lufttät behållare. Riv över en pasta till exempel. Både väldigt gott och väldigt fint. Samt att man känner sig som ett satans köksproffs. ?