Vissa dagar är man ett geni och en sådan dag var söndag för mig. Jag hittade på en rätt som jag nu tycker (no humble brag here!) borde serveras på samtliga brunchställen och hipsterkaféer i Sverige från och med nu: Grilled cheese på surdegsbaguette med skagenröra. Grilled cheese för den som inte vet är helt enkelt en grillad macka med ost, oftast gjord med rostbröd och cheddarost. Jag tog två favoritostar istället: gruyere och parmesan. Istället för rostad bröd använde jag surdegsbaguette och så får vi såklart inte glömma det viktigaste: skagenröra. Receptet är mycket enkelt: Dela baguette, riv ost. Jag hade ungefär 80% gruyere och 20% parmesan. Jag har inget mackjärn så använder mitt våffeljärn, fungerar precis lika bra. Glöm ej att smöra in det (rikligt!). Montera mackan. Skagenröra + ost. Grilla på medelvärme, du kommer behöva pressa ner våffeljärnet och hålla i det så mackan verkligen plattas till. Detta går fort, runt 1 minut. Sen är den såhär fin! Ät, frikkin enjoy, fundera på varför du inte ätit detta varje dag tidigare. Och förlåt för värdelöst fotoljus. Snart är det vår.