Jag har börjat göra matlådor till mig och Björn varje vecka. En väldigt trevlig sysselsättning måste jag säga, att laga mat på söndagskvällen och se en serie, med datorn uppställd på köksbänken. Fyra veckor har gått sen jag började. Här kommer fyra veckors matlådor: Den första matlådan jag gjorde fotograferade jag inte, för då hade jag inte kommit på att jag skulle göra den här inläggsserien. Men, som av en slump lagade jag den ändå i juni, så jag hade bilder ändå!Det är en modifiering av ett recept jag hittade på tiktok.Jag började med att göra en hel kyckling i ugn. Använde detta recept.I glasburkar smulade jag ner en halv buljongtärning, en skvätt soja, spadet från ugnskycklingen. Sedan la jag i (obs allt är svalnat) kokt mathavre, kycklingbitar, skivad rödlök, skivad svamp, körsbärstomater och spenat. När du är på kontoret är det bara att koka upp varmt vatten och hälla i glasburken så har du en jättegod kycklingsoppa. Detta recept är toppen och jag kommer nog göra det igen nästa vecka. Det blir gott, varmt och smakrikt. Vecka 2! Jag gjorde ett recept som jag hade pinnat på min matboard på Pinterest. Sticky Ginger Sesame Chicken Meatballs. Kycklingbullar rullade i hoisinsås more or less. Till det sesammarinerad broccoli och kokt svartris. I bakplåtspapper rullade jag in det som inte skulle i micron: gurkstavar och koriander. I en egen burk la jag i finhackad salladslök att sprinkla över. Mmmm. Kändes lyxigt! Man älskar ju köttbullar. Kommer lätt laga igen. Vecka 3! Jag gjorde ett recept från Den sista kokboken. Indisk gräddig gryta med halloumi, ost och spenat. Praktiskt att göra alla matlådor i en enda ugnsform. Väldigt smidigt och mindre disk. Till grytan kokade jag svartris till. Denna gång rullade jag in sellerislantar i bakplåtspapper som jag sedan strösslade över efter att jag värmt upp i mikron.Mycket gott, Björn sa att det smakade som på indisk restaurang! Förra veckans matlåda! Jag tänkte det var dags för sallad. Hittade ett recept på matbloggen Love & Lemons: Orzo Salad. En slags medelhavssallad med stora chunks av tomater, gurka, oliver, lök, selleri och bönor. I receptet skulle man ha orzo men jag tog pärlcouscous för hittade inte orzo. I en separat burk: dressing och extra pärlcouscous om man var av det hungrigare slaget. Detta var helt ok och höll mig mätt pga bönor och couscous. Men det var ganska tråkigt också. Smakade som en sallad på nittiotalet. Kommer inte göra igen.Det var fyra veckor av matlådor! Jag kommer fortsätta hela hösten så låt oss göra detta till ett rullande temainlägg. Har ni tips på matlådor tar jag gärna emot!