Visste ni att man kan göra glass av Brämhults? Nej, det visste inte jag heller.Jag bjöd in på nu-rivstartar-vi-våren-fika med Brämhults i centrum. Brämhults har fyra goda smaker inför de varmare årstiderna: Klassikerna Jordgubb-Lime och Blåbär-Svarta Vinbär, nya Apelsin-Lime och favoriten Hallon som är tillbaka igen. Fyra drycker fullproppade med sommarsmaker. Jag bestämde mig för att använda Blåbär-Svarta Vinbär som smak till min sorbetglass. Det är extremt enkelt:1.Blanda först 1 dl vatten med 1 dl socker i en kastrull tills det lösts upp. Låt svalna.2. Blanda sockerlösningen med två matskedar citron och 3 dl Brämhults Blåbär-Svarta Vinbär. 3. Smaka av och se om det behövs mer juice eller mer citron. Sedan är det bara in i glassmaskinen och ställa tiden på 20 minuter. Ja, 20 minuter! Så fort går det. Då har du fem minuter på dig att ta ut spolarna och fixa håret. Fem minuter att bättra på sminket. Fem minuter att välja en vårig outfit. Och fem minuter för att duka upp till din vårfika. Jag bjuder på Brämhults som dryck och olika roliga saker att toppa sin sorbetglass med. Nu ska vi se om glassen är klar. Det här var första gången jag använde min glassmaskin. Vilken chock jag fick över att det blev en så fin och krämig sorbetglass. Klart lila, slät och krispigt glansig. Skopa upp med glass-skopa för att få till snurren och toppa med allt du tycker är gott. Jag tog maränger, blåbär och physalis till min. Man måste ju såklart provsmaka innan gästerna kommer. Det var så gott att jag gjorde det igen dagen därpå haha 💗 På Brämhults hemsida finns fler recept där Brämhults agerar huvudrollen som mer än bara dryck.Glad matlagning!