Oj oj vad mycket kokböcker jag har fått hem den senaste månaden. Oktober är verkligen kokböckernas månad. Jag tycker mycket om kokböcker och använder dem litegrann som magasin. Något att bläddra i innan man går och lägger sig, eller en lördagseftermiddag i soffan. Tänkte att det kunde vara kul om vi bläddrade tillsammans i dessa som jag nyligen fått hem! Kokböcker är en mycket bra grej att önska sig, eller ge bort. Och med julen runt hörnet kanske här kommer lite inspiration. Julia Tuvesson - Brynt Smör @Tuvessonskan kanske du känner igen från instagram? Detta är hennes tredje kokbok och den handlar BARA om brynt smör. Detta ljuvliga påfund som visst hittades på av misstag. Mina två favoritrecept ur boken: Fransk lökpizza med brynt smör (potatis på pizza mmmm) och gnudi med brynt grönkålssmör (behöver mer gnudi i mitt liv tror jag). Frida Lund - Goda grejer Fina Frida som driver det urgoda instagramkontot @goda.grejer kom nyligen ut med sin första kokbok. Självklart på temat goda grejer, inte konstigare än så. Mina två favoritrecept ur boken: Grilled cheese med jalapenokräm (jalapenokräm...sånt bra ord) och ostkroketter (en finfin klassiker som blivit trendig igen!). Gustav Johansson - Klassiska rätter på veganskt vis Följer ni Gustav på Jävligt Gott? Rekommenderar. I Gustavs bok hittar du många rätter där man vanligtvis tänker kött, men som istället förvandlats till veganska. Mina två favoritrecept ur boken: Oxfilépasta (det svenskaste vi har) och philly cheese steak (New Yorks nationalrätt!). Jonas Cramby - Vegetarisk Kinamat varje dag & Jonas Cramby - Kinamat varje dag Jonas Crambys kokböcker om kinamat är så fint fotade!! Jag har alla hans kokböcker men dessa måste vara de finaste hittills. Kommer i två upplagor: en med kött och en utan. Mina två favoritrecept ur boken: Olika recept på fried rice (skulle kunna äta varje dag) och fiskdoftande aubergine (hur kan nåt så slajmigt smaka så mycket och SÅ gott). Marion Ringborg & Linn Söderström - Snacks, sallad, pasta & dessert Marion och Linn som ligger bakom matkonceptet Garba har gett ut en kokbok. De älskar pasta, precis som jag. Garba öppnar snart upp sin restaurang igen förresten, efter att de fick stänga i samband med pandemin. Mina två favoritrecept ur boken: Olika smårätter att snacksa på samt cappelletti med borlottibönor i buljong (pasta i buljong <3). Agnes Gällhagen - Comfort food I Agnes Gällhagens bok hittar vi inte de klassiska rätterna man tänker på när man hör begreppet "comfort food", utan här ligger snarare fokuset på grönt och fräscht istället för tungt och gräddigt. Mina två favoritrecept ur boken: Smöriga karamellpopocorn (ett dessertrecept jag uppskattar) och toast med smashade ärtor (godare än avokadotoast!). Sofia Wood - Vinter hos Wood Min Elle-bloggkollega Sofia Wood är aktuell med en kokbok om vintermat. Inser när jag läser den att vi har samma matsmak. På pricken faktiskt. Fast hon är ungefär 10 gånger mer skillad matlagare än vad jag är. Känner att jag kommer lära mig mkt ur denna. Mina två favoritrecept ur boken: Bakad vitlök (underbart snacks) och pasta med brynt smör och karamelliserad citron (älskar Sofias pasta som ser ut som näsdukar. Och karamelliserad citron. Wow) Fina och goda va!! Tycker verkligen ni kan lägga på julklappslistan.