Sofia Wood skrev ett inlägg om hur hon är i köket som jag tyckte var roligt. Så jag härmade och intervjuade mig själv om kökets ups and downs. NU börjar intervjun: Hej Sandra, tack för att jag får hälsa på i ditt kök! Men gud, såklart. Välkommen. Vad fint du har det. Tack. Det är ju du som har valt hur det ska se ut. Ja jag vet. 👍🏻 Så. Har du ordning i dina lådor? Ja, det skulle jag säga. Saker har sin plats och läggs tillbaka på den platsen. Jag rensar bort verktyg jag inte använder och rengör lådorna kanske två gånger om året eller nåt. Jag tror att när man gillar att laga mat gillar man också att ha det fint i köket. Har du några favoritgrej? Jag tycker mycket om mina bestick från Cutipol. Kollektionen heter Moon och just så ser dom också ut. Vad är det bästa med ditt kök? Gillar att det är stora ytor att jobba på trots att rummet är rätt litet. Att det är så fint kvällsljus. Stengolvet. Att det är mycket ljusa element i det. Att diskhon är vid fönstret. Och annat. Hur är du när du lagar mat? Ordningssam skulle jag säga. Börjar med att ta fram allt jag ska ha, jobbar metodiskt och tetris-aktigt - det vill säga ser till så att de olika elementen blir klara ungefär samtidigt. Jag diskar kastruller efterhand och ställer in det jag är färdig med. Jag vill ha en slags överblick tror jag. Laga mat i grupp eller själv? Absolut själv. Men vadå, aldrig laga mat tillsammans med nån? Nej, jag är hemsk på det. Det har nog med att göra med svaret på förrförra frågan. Jag vill ha total kontroll och blir stressad när nån annan kommer in och saltar och rör i grytor och ska tycka till. Blir en hemsk person, stissig och irriterad. Däremot tycker jag om att någon sitter i köket och dricker vin och pratar med mig medan jag fixar och trixar. Det är mys. Följer du recept? Mycket sällan. Kan söka upp hur många grader nåt ska va i ugnen osv, men annars freestajlar jag 99% av gångerna. Om jag inte ska testa nåt nytt jag ska lära mig då såklart! Och när jag bakar förstås, men det är nästan mer kemi än matlagning. Lagar för övrigt väldigt okomplicerade saker. Vem har lärt dig laga mat? Jag har lärt mig själv. När jag flyttade hemifrån kunde jag inte ens koka ett ägg. Köpte kokböcker och började verkligen från början. Hur länge ska en potatis koka? Varför blir falukorven kolsvart i stekpannan? Vad smakar spiskummin? Finns broccoli som färsk eller bara fryst? Va! Finns det olika sorters tomater på burk? Och så vidare. Kunde _ingenting_. Vad är din åsikt om matlagning? Att det är så otroligt mysigt. Att stå där i sitt kök och hacka sin lilla lök och koka sin lilla pasta. Lyssna på något bra eller se en serie. Inte fundera på jobb och inte tänka med hjärnan, bara jobba med händerna och bygga nåt gott och fint. Lite som andra kanske tycker om att meditera tycker jag om att laga mat. Vad ska du laga idag? Idag ska jag faktiskt inte laga något, utan ska gå ut och äta pizza med Alexandra och Petra. Det är också viktigt. Att äta pizza.