Okej det här inlägget lär ju vara dötråkigt för somliga, men jag har fått frågan flera gånger så I might as well! Nämligen: hur jag tänker när jag handlar i mataffären. Om det funnits ett test på internet där man kunde se vilken mathandlingstyp man var hade jag nog blivit "planeraren". Jag går sällan in helt random för att köpa det jag är sugen på till middag just den kvällen, utan handlar i regel för i alla fall för någon vecka framåt. Min starkaste matfilosofi är nog att aldrig slänga någonting. Man kan alltid tillaga något av det man hittar hemma. Jag tycker om att rota runt i kylen och se vad man kan bygga för rätter av det som finns. Jag är inte särskilt rädd för "bäst före"-datum utan tänker att allt som luktar nice kan man käka. ? Jag har två anteckningslistor i min telefon med mathandlingstema: Den ena där jag skriver rätter jag är sugen på och den andra en lista med grejer jag behöver handla för att laga det, samt saker som tagit slut hemma. Jag lever ju mer eller mindre på Pinterest och samtliga Tasty-forum, och det är oftast där jag får matinspo. Jag följer egentligen aldrig ett faktiskt recept utan det är mer specifika smaker som jag kan få längt efter och sedan komponerar jag rätter utav dom. Här finns min mat-pinterest för den som vill bli hungrig! Jag tänkte att vi skulle ta några dagar av den här veckan som exempel! Jag lagar mat i ett slags kedjesystem, där gårdagens rester förvandlas till nya rätter och sedan fortsätter det så tills maten är slut. Mathandling som jag gjorde: → en påse grönkål → en ask körsbärstomater → en ask pimientos padrones → en påse skogschampinjoner → ett trepack kycklingklubbor → ett paket tortillas → en burk creme fraiche → en majskolv → några citroner → en triangel parmesan SÖNDAG MIDDAG. Gräddig pasta med skogschampinjoner och grönkål. Lagade en söndagig söndagsmiddag till mig själv. Pasta såklart. Recept här! MÅNDAG MIDDAG: Kycklingklubbor med svampsås. Krispade (nytt verb) kycklingklubbor i ugn med parmesan och sichuanpeppar. Jag åt sen en av dem med svampsåsen som var kvar från söndagen + adderade mer stekt grönkål och champinjoner. TISDAG LUNCH Zucchinisoppa + kimchi. Värmde upp en soppa från frysen (recept här) och adderade massa grönkål och parmesan. Kvällen innan hade jag gjort kimchi av ett salladshuvud från förra veckan som började se ledset ut så jag åt kimchin till : ) (kimchi utifrån detta recept). TISDAG MIDDAG Kycklingklubba med pimientos padrones och grönkålssallad. Åt ytterligare en av kycklingklubborna, denna gången med stekta padrones med massa havssalt samt en sallad på grönkål, olivolja, citron och parmesan. ONSDAG LUNCH Kycklingklubba, grönkålssallad och en halv majskolv Sista kycklingklubban blev onsdagslunch, denna gång med likadan sallad som gårdagen plus en halv kokt majskolv med smör och salt. ONSDAG MIDDAG Tacos! Tortillas med pimientos padrones, tomater, resten av majskolven och annat jag hittade i kylen som selleri, taco-ost och habanerosås. ? Så kan det alltså se ut. Det är därför det ibland verkar som att jag äter exempelvis extremt mycket selleri. Det är ju för att jag har köpt hem det och försöker lägga in det i alla rätter tills knippet tar slut. Som denna veckas grönkål eller kyckling ? ? Japp, det var det. Detta inlägg var kanske världens mest självklara inlägg?? Jag vette 17. Nu vet ni hur jag tänker och gör i alla fall. (ej med i bild väldigt mycket ostbågar samt lösgodis)