Mindre än en vecka har gått på nya året och jag har redan gjort något jag aldrig testat tidigare, nämligen picklat grönsaker! På vägen hem från Färgfabriken på nyårsafton åt vi de godaste Bánh mì-mackorna. Några dagar efteråt bestämde vi oss för att göra likadana. Steg 1: Pickla rättika och morötter. Man måste börja kvällen innan när man ska pickla. Sidospår men hur fin är rättika? Du behöver (förutom rättika och morot): - Socker - Risvinsvinäger - Salt Värm upp 1 dl socker i en kastrull tillsammans med 1 dl risvinsvinäger, en halv matsked salt och 2 dl vatten. Det ska inte koka utan bara bli varmt. Oj här kommer ett missvisande steg! Du ska inte riva grönsakerna ju! Du ska ju skära dem julienne. Julienne är tunna tunna skivor, ganska exakt som små tändstickor. Det tar tid men man får ha tålamod, eller låta någon annan göra det medan man läser bloggar. Häll allt i en burk som helt går att förslutas och låt stå över natten. Klarpicklat! Nu är det ny dag! Här ska det göras Bánh mì. Vi utgick från det här (minus patén) och det här (hur vi tillgjorde köttet) receptet. Alltså det blev så gott. Så gott så gott så gott så gott. . Translation. Magnus and I made Bánh mì, french-vietnamese sandwiches, a couple of days ago. They turned out soooooo good.