Någon undrade vad mina favoritmåsten i köket är. Så här kommer dom, mina bästa saker i skafferiet & kylskåpet. Ägg. För frukost, omeletter, att göra en pastasås krämigare, i sallad, i köttbullar, i alltihop. Ägg <333. Jag läste i en bok en gång att om man aldrig har ätit ägg innan och äter ett lagom löskokt i vuxen ålder så kommer man associera smaken med en god ost. Kan verkligen tänka mig det. Dijonsenap. Som tillbehör och som krydda. Håller i en evighet. Spaghetti. Såklart. Det man älskar måste man ha nära sig. Mina favoriter är fettucini och linguini. Buljong. Grönsaks- och hönsbuljong. Tjongar ner detta i såser, soppor, pastavatten och sånt. Gör att maten smakar mer och saltare. Tomater. För att det är den godaste grönsaken. Parmesan. Har detta i allt. Vitlök. Har detta i allt. Olivolja. Har detta till allt. Utöver dessa självklarheter har jag nästan alltid hemma (för att lätt laga ihop något): Lök av olika sorter, tomater, nudlar, champinjoner, soja, tryffelolja, frysta grönsaker (typ spenat och ärtor), krossade tomater på burk, valnötter och creme fraiche (finns inte här så nu handlar jag sour cream som är nästan samma). Någonting jag aldrig är hemma är böner och linser, det är mina tråkigaste smaker. Så var det med det! Lite lagom knäppt inlägg det blev. . A little post about things I always have in my kitchen.