Kantarellsäsongen är den bästa matsäsongen tycker jag. Finns ju få saker som är så tillfredsställande som att steka kantareller så att hela köket blir täckt av guldig svampdoft. Här kommer därför ett pastarecept som jag lagade dagen innan jag for till New York. Du behöver (för 2 hungriga personer) Kantareller. Jag fick 6 hekto på hötorget för 50 spänn! Så himla bra. Hade i allt och det blev världens himla kantarellfrosseri (fast på ett bra sätt). Men fyra hekto räcker nog bra för två. Gul lök (1) Vitlök (1 klyfta) Bacon (ett paket) Persilja (en näve) Ruccola (en näve) Creme fraiche (ett halvt till ett paket) Pasta. Jag tog rigatoni för att den har små bra räfflor på sig som suger i sig såsen. Börja med att hacka löken och vitlöken och skära baconet i små bitar. Stek sedan i en stekpanna tills allt fått färg och baconet är någorlunda knaprigt. I med alla kantareller i samma stekpanna. Kom ihåg att kantareller måste man först rengöra genom att borsta dem så att barr och jord och sånt försvinner. Rör om ofta och stek på medelvärme. De måste stekas ganska länge för allt vatten ska ut ur kantarellerna. Under tiden kan du koka upp pastan. När stekpannan liksom börjar fräsa har sannolikt allt vatten dunstat bort och då ska creme fraichen i. Låt puttra några minuter. När pastan är al dente, släng in den i stekpannan tillsammans ruccola och persilja. Rör ihop allt. Salta och peppra. Servera med riven parmesan över. Dö godhetsdöden. . Translation: A recipe to a chanterelle pasta i made last week. Fry bacon, onion and garlic in a pan. Add the chanterelles and let them fry until the water is gone. Add creme fraiche and stir. Finish the dish by adding boiled pasta, parsley and arugula. Serve with parmesan cheese and eat!