Kantarellsäsongen är här, och just nu äter jag kantareller flera gånger i veckan. För att utöka min kantarellrepertoar sökte jag på "kantareller" på Recept.se och hittade över 260 recept! Jag bestämde mig för att laga kantarellquesadillas – en mexikanskinspirerad kantarellrätt? Ja, tack! Som tillbehör serverar jag en het tomatsalsa. Båda recepten tog under 20 minuter att laga, precis som jag vill ha det. Bäst att börja med salsan, så kan den stå i kylen och gotta till sig. Koriander, tomater, salladslök, gurka, chili, vitlök. Viktigt när man gör salsa är att hacka fint. Ju finare du hackar, desto större kärleksförklaring till den du serverar rätten till. Till dina quesadillas behöver du kantareller, spenat, rödlök, vitlök, prästost och tortillas. Innan du börjar med något måste du först steka svampen i en torr stekpanna så allt vatten dunstar bort. Gör du inte det får du soggig svamp. När det fräser torrt i stekpannan kan du addera smör eller olja. "Vad är det?! Kan inte prata nu, måste laga kantarellquesadillas och tomatsalsa från Recept.se!" 20 minuter och ett väldoftande kök senare har du dina quesadillas. Jag försökte montera fint som en solfjäder och det blev ganska bra. Toppade med lime och koriander. Serveras med den goda tomatsalsan! Du kan antingen äta den som en side, eller strö över din quesdilla som en topping. Då hugger vi in då. Det blev tipptopp! Hoppas Mexiko har kantareller så att dom också får smaka. På Recept.se hittar du tusentals fler rätter. Enkla och goda. 💗Om du skapar ett konto på recept.se (som är gratis!) kan du dessutom spara ner alla dina favoritrecept.Recepten jag använde:Quesadillas med kantareller och spenatTomatsalsa med chili