I söndags när jag började känna söndagsångesten pocka på så bestämde jag mig för att baka. Lagade även matlådor för veckan : ) Funkade bra! Jag gjorde ett så kallat kastrullbröd eller vad man ska säga. Det är sjukt enkelt och innehåller bara tre ingredienser. Du behöver: – Torrjäst – Salt – Mjöl Sedan kan man även addera någon slags smaksättning, jag rev ner lite muskot och krossade valnötter. Såhär gör du: 1.Blanda 7 deciliter mjöl i en bunke tillsammans med en halv tesked torrjäst. Plus massa salt. 2. Addera 3,5 dl vatten, plus din smaksättning om du har någon. Joxa ihop. 3. Låt allt jäsa i rumstemperatur under plast i 12 till 18 timmar (jag bara lät det stå under natten). 3. Nu är det en ny dag! Sätt ugnen på 230 grader. Ta fram en gjutjärnskastrull. Min är från Cervera om någon undrar. När ugnen är redo, ställ in kastrullen där i en halvtimme. 4. Lägg brödet på en bädd av mycket mjöl. Gör den något sånär rund. Den är superduperkladdig obs. 5. Ta försiktigt ur (den väldigt varma) kastrullen ur ugnen och lägg i degen när halvtimmen har gått. 6. Ställ tillbaka i den varma ugnen och låt stå där i en halvtimme. Öppna sedan och ta bort locket och låt stå i ytterligare en kvart. Sedan är brödet klart! Det ser så himla proffsigt ut? Själv åt jag det tillsammans med en tomatsoppa igår till middag. Gott gott. Translation. A bread I made last Sunday. It turned out delicious! Here is a recipe in english.