Coconut rice är med på min lista av väldigt goda grejer som jag sällan äter men alltid beställer om det finns på restaurangmenyn. Ni förstår vad för slags lista jag menar då va? Tänker att de flesta har en sån. Andra grejer jag har på den listan är exempelvis sichuan chicken wings, lamb ribs, lobster rolls, bao buns och gnocchi. Ingen aning varför jag skrev allt på engelska, men nu blev det så. Förra veckan testade jag att göra eget kokosris! Åt det med chilifrästa räkor, lite koriander och annat. Vi kan ju gå vidare mot receptet istället för att prata sönder det här blogginlägget. För att göra kokosris för 4 personer behöver du: 2 dl klibbigt ris, exempelvis jasminris eller sushiris 400 ml kokosmjölk (dvs en burk) 2 dl vatten 1 buljongtärning Lägg allt i en kastrull, låt koka upp och lägg sedan ett lock på och låt sjuda i tio minuter. Ta bort från plattan, rör om och lägg på locket och låt sedan stå och klibba ihop sig i tio minuter. Sedan klart. Tillbehören till kokosriset tog jag bara det jag hade hemma: små tomater, asiatiska haricot verts som jag inte minns det riktiga namnet på, räkor samt färsk chili. Jag stekte detta i kokosolja, sesamolja och en skvätt fisksås. De skalade räkorna la jag i sist (bara ge dom lite färg i nån halv minut). Strödde över koriander, furikake sprinkles och lite soja och åt upp. Laga detta ikväll, bara gör det. ?