I samarbete med Santa Maria Nu blire matlagning i samarbete med Santa Maria. Santa Maria var en av de som gjorde Tex Mex stort i Sverige och nu kommer de med en helt ny linje – street food. Jag tog mig an uppgiften att laga jamaican jerk tacos på kokostortillas. Obs att jag åt upp hela det första paketet tortillas de skickade till mig så att jag var tvungen att gå till min närmsta mataffär och köpa ett nytt för denna fotografering eh. Jag uppdaterade deras originalrecept litegrann, adderade granatäpple, lime och bytte ut sallad mot grönkål (because grönkål är min obsession just nu) och koriander. Du behöver (för 4): 500 g kycklinglårfilé 1 påse Santa Maria Jamaican Jerk Spices 1 msk matolja 1 avokado 1 paket Santa Maria Coconut & Pepper Tortillas Några kvistar grönkål En halv kruka koriander 1 burk Santa Maria Mango Sauce 1 dl crème fraiche 1 lime Sätt ugnen på 200°C. Strimla kycklingen och blanda med kryddblandningen. Jag strimlade genom att dela kycklingen på hälften på både bredden och längden och sedan skära tunna bitar på längden. Lägg sedan kycklingen i en oljad ugnsfast form och ställ i ugnen i 15-20 min. Medan kycklingen blir färdig kan vi kirra grönsakerna. Skär avokadon i tärningar, plocka bort kvistarna på grönkålen och koriandern, skär limen i skivor och plocka ur kärnor ur granatäpplet. Skölj grönkålen och massera in den i limesaft och salt. Värm bröden i stekpanna eller mikrovågsugn. Fyll med kyckling och grönsakerna. Toppa med mangosås och crème fraiche och pressa över lime. Ät upp! Det blev så gott. Här hittar ni Santa Marias originalrecept också. ☆ ☆ ☆ I samarbete med Santa Maria