Min kille har ju temaveckor i köket och nyligen stod Korea på menyn.Såhär såg 6 dagar av koreanskt ut. Recepten har han googlat fram hela bunten. Så gör det om du blir sugen! DAG 1: Dobu kimchi. Kimchi och lite marinerat fläsk som stekts ihop – serverat med massa tofu till. DAG 2: Kimchi-jjigae. Kimchi-gryta. Typ exakt samma ingredienser som Dag 1 fast man kokar allt istället för att steka. Ännu godare enligt mig! Men båda jättebra. DAG 3: Pimpade koreanska snabbnudlar från Koreaffären på Luntmakargatan. DAG 4: Oj oj slurp. Korean fried chicken. Kycklingvingar (ekologiska) rullade i rismjöl, sen dubbelfriterade i jordnötsolja och sen vända i en vitlökig och sötstark sås. Krispigaste jag ätit nånsin eventuellt? Till det ett syrligt naturvin som smakade som ett grönt äpple. DAG 5: Bon Appettis klassiska Udon Kimchi-recept. Typ som en carbonara fast med udon-nudlar och ja kimchi då. DAG 6: Baos med snabbfriterad tofu vänd i gochujangsås och toppat med allt som är gott (sallad, majo, jordnöt och kimchi).Allt som allt en toppenmatvecka! Nu är det kimchipaus i ett kvartal.