Bara några dagar kvar till löning så kanske dags att vi gör en skafferirensning och lagar lite tomatsoppa? Två konserver tomater + lite andra ingredienser blir fyra trevliga portioner. Du behöver - Två konservburkar körsbärstomater - En halv chili - En halv citron - Lite färsk rosmarin - Två vitlöksklyftor - Två schalottenlök - En näve grönkål - Två dl mjölk - Två stjälkar selleri - En buljongtärning Börja med att bryna citronzest, rosmarin, lök och chili i olivolja i en kastrull tillsammans med saft av en halv citron. Och grönkål också! Glömde ha med den på förra bilden. När allt börjar lukta gott och se glansigt ut, häll över tomaterna + vatten i mängden av två konservburkar + en buljongtärning. Låt puttra på låg värme i en halvtimme eller så. När man väntar kan man ju testa nåt kul! Jag bestämde mig för att fritera kumminost genom att rulla den i mjöl och fritera på 180 grader i frityrolja i en annan kastrull. Oj de blev lite fula... Men man ska inte misströsta! Kastade i dom i soppan sen bara. Orkar ni inte fritera ost kan ni ju kolla på en serie. Skiva selleri och häll i soppan tillsammans med mjölken. Låt koka upp försiktigt igen och sen är soppan klar. Smaka av med salt och peppar. Dags att servera! Klipp salladslök om du har det hemma vetja, strössla lite frön och chiliflakes. Eller riv över ost, det är ju alltid gott. Ätes helst med varma mackor. Kanske ett glas rött om man får feeling. Tycker jag man kan få.