Glad måndag, nu ska vi laga mat i samarbete med recept.se! Recept.se är en ny sajt där alla recept från Aller-tidningarna samlas. Som Elle Mat & Vin, Må Bra, Allers, Matmagasinet och mycket mer. Det finns alltså tusentals recept där - enkelt att söka och roligt att laga. Jag tog mig an en maträtt jag varit sugen på att laga länge - avokadosoppa. Den blev så god. Originalreceptet var en förrätt men man kan enkelt kan ställa in hur många portioner man vill laga och så ändras måtten i ingrediens-listan. Jag valde för tre personer och lagade som varmrätt till mig och min kompis Jenny en lunch. Häng på, Du behöver (för två personer varmrätt) Soppa: en schalottenlök en msk olivolja en msk citronsaft en halv fisk- eller grönsaksbuljongtärning 2½ dl vatten två mogna avokador 1 dl vispgrädde en halv msk flytande honung en nypa cayennepeppar salt och peppar Topping: en halv burk kräftstjärtar i lake 360 g, 170 g avrunnen vikt en msk olivolja två msk finhackad gräslök (eller persilja, det tog jag för min mataffär hade ej gräslök) Finhacka schalottenlöken. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken på medelvärme tills den blir mjuk men inte tar färg. Tillsätt citronsaft, buljongtärning och vatten och låt snabbt koka ihop så att buljongtärningen löser upp sig, 2–3 minuter. Dra bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Skala och kärna ur avokadorna. Dela avokadoköttet i mindre bitar och lägg i kastrullen. Tillsätt grädden och mixa sedan till en slät soppa med hjälp av en stavmixer. Nu i med honung och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar. Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda dem med olivoljan och gräslöken. Alternativt persilja som jag hade. Häll upp soppan i skålar och toppa med kräftstjärtarna. MUMS. Hitta massor av fler recept på recept.se!