Nu ni kommer ett megagott recept här på söndagskvisten med ingredienser inhandlade på Mat.se. Hummerpastagratäng! Hummer är ju en särskilt bra frysvara att inhandla för att den inte är lika dyr då men gör sig lika god i en pasta som en färsk ☺️ Detta recept tar lite tid, men är värt ändå ofc. Jag kombinerade ett klassiskt hummerpastarecept med en redig amerikansk mac&cheese. Ett finfint erbjudande från Mat.se finnes längst ner i detta inlägg btw! Du behöver för två personer: - Makaronig pasta. Jag tog strozzapetti. - En hummer - En halv chili - Två vitlöksklyftor - En citron klyftor - En dl vitt vin/matlagningsvin - En rejäl bit gruyereost - 2 matskedar mjöl - Två dl mjölk - Färsk persilja, fryst går bra - Ett kryddmått muskot - En skiva bröd Börja med att sätta ugnen på 190 grader. Dela hummern och ta ut köttet och allt gott jox i. Spara klorna dock, vi ska pynta med dom sen. Om du är osäker på hur man delar en hummer, youtuba det. Det är inte svårt! Lägg köttet i en skål och ställ åt sidan, vi ska använda det sen. Skölj hummerskalen rena. Fräs hackad vitlök, hackad chili, saft från två citronklyftor i olivolja i en stekpanna. När allt fått lite färg, lägg i hummerskalen och en skvätt matlagningsvin och låt chilla under lock på ganska låg värme i ungefär åtta minuter. Koka pasta under tiden. Till nån minut under al dente, slå av vattnet i ett durkslag och ställ åt sidan. Det gör inget om den svalnar för den ska in i ugnen sen. Häll lite olivolja och blanda runt så fastnar inte makaronerna i varandra. Nu ska vi göra classic mac&cheese-redning. Värm smör i en kastrull, lägg i mjöl och mjölk. Vispa i två minuter tills det ser ut som glasyr. Ta bort från plattan och addera gruyere (mycket), persilja, ett kryddmått muskot, salt och peppar. Rör om. Ta ett bröd du gillar, bryt i bitar och stek i smör tills det är knaprigt och rostat. Man kan ju köpa vanligt ströbröd och skippa detta steg om man är lat, men jag tycker ändå hummern är värd att man gör eget. Ta ut hummerskalen ur stekpannan. Nu är det dags att blanda allt i stekpannan: pasta, hummerkött och gruyeresås. Lägg allt i en smör-smörjd ugnsform. Strössla över brödsmulor och extra gruyere. Sedan in i ugnen en halvtimme. Klart! Toppa med hummerklorna (och öppna upp dom så din gäst inte behöver tappa några tänder). Ät upp. Mmmmm. Laga i veckan vetjaaaa, Mat.se levererar alla dagar i veckan och samma dag på vardagar om du beställer innan kl 13.00. Dessutom alltid fraktfritt när man handlar för minst 700 kronor. Just nu får du 200 kr i rabatt om du anger koden BEIJER när du handlar för minst 500kr och är ny kund. Har använt dealen själv redan faktiskt hehe. Koden gäller till den sista mars. ⭐️