En vecka har gått av 2023. Jag tänkte att jag skulle visa er olika saker jag tuggat och svalt på sistone. Sånt jag lagat själv, sånt min kille lagat och en och annan sak jag ätit på stan. På årets allra första dag svängde Björn ihop en grönkålspasta som vi åt till lunch medan jag hade fullt sjå med att spika upp tavlor och annat kul på väggarna. En mycket god, prisvärd och enkel rätt:Blanchera grönkålen och bryn sen med vitlök. Peppra, salta och så toppa med parmesan förstås. I måndags var jag väldigt sugen på grönsakssoppa. Det fick bli matzo ball soup för att vi hade matzomjöl hemma. Matzo ball soup är en judisk klimpsoppa som jag åt mycket när jag bodde i New York. Den är så god!! I soppan hade jag morötter, selleri, tomater, lök och dill. I tisdags önskade jag mig tacos. B gjorde fish tacos med rödbetstortillas, snabbpicklad gurka med blodapelsin&chili-lag, strimlad selleri, koriander och chipotlesalsa.Till det ett glas Beajoulais Nouveau mmm I onsdags gick jag till kontoret. Om jag går tillräckligt tidigt finns det fortfarande kvar bowls av detta märke på Ica vid Slussen. Hade kunnat äta denna varje dag så god den är. En slags svenskifierad paella. På onsdagskvällen lagade min pojkvän pasta med köttfärssås till oss. Det var mycket gott men tyvärr började vi bråka över exakt hur stora bitar man kan ha i en sofritto. Kanske inte ens borde lägga mig i eftersom jag inte lagade mat, så jag tar det bråket på mig. Men om ni frågar mig ska bitarna vara pytteytte. I torsdags bjöd jag min son på lunch på Donken. Vi hade så mysigt. Satt och fnittrade, viftade med McDonaldsflaggor och delade på nuggets och en cheeseburgare. Torsdagskvällen avslutades med något med brysselkål. B lagade en pesto på brysselkål och mandel. Blev både gott och vackert i sin enkelhet.Sen kom helgen! Men det tar vi en annan gång.