Att äta mat just nu är en favoritgrej. Allt är gott? Allt är fint? Ligger om kvällarna i sängen och tänker på sparris, varma tomater och skagenröra. Det är sant. Man får carpa skiten ur färgglad mat nu helt enkelt, snart blir det rovor och stenar igen. Tänkte visa lite olika goda saker jag ätit de senaste två veckorna. Hatinlägg för vissa, dröminlägg för andra. Husmanskost på Kvarnen en lunch. Strömming med gräddigt potatismos och lingon. Och ett glas vitt till det. Lagade matzo ball soup av mitt sista matzomjöl som jag köpt i USA. Det är alltså en judisk soppa med klimp av kexmjöl kan man säga. Inte så somrigt kanske, men väldigt gott. Knapriga oliver och salta mandlar på Bleck. Perfekt aw-snacks. Pasta med rosmarin, svamp och nässelpesto. Recept finns här. Och recept på nässelpesto finns här. Vit sparris med löjrom och ramslökskräm på Milles. Anka med jordärtsskocka på Rivals terrass. Så oerhört fint upplagt tycker ni inte En frukost med en macka på rostat surdegsbröd, smör, honung och havssalt. Honung på rostat bröd är så mycket barndom för mig. En gång för kanske typ tio år sedan skrev jag ett blogginlägg om just detta och då startade någon ett hatgrupp på Facebook om mig om hur man kunde vara så dum i huvudet att skriva om rostade mackor när det var krig i världen. Gud minns att jag blev så ledsen över detta. Skönt att man är mindre hudlös nuförtiden En annan frukost, denna gång lyxigare. Färska och rökta räkor med frallor. Och nypressad apelsinjuice. Riche hade vegetariska veckor. Åt lunch där med mamma. Detta var EN DRÖM. Gnocchi i kålbuljong med massa olika grönt, svamp och ett sextiogradigt ägg. Veckans fångst på Urban Deli. Min favoriträksallad i Stockholm, på Nytorget 6. Mer pasta. Med creme fraiche och svamp och persilja. En tipsy fredagsmiddag. Nuggets, pimentos och pommes med tryffelmajo från Lilys Burger. Avslutar med kokta rödbetor med smör och salt, passar till allt just nu. Är ni hungriga nu eller