Jag tog en paus från att laga mat när bebisen kom. Hade jag inte haft min kille hade jag garanterat bara ätit filmjölk tre gånger om dagen. Även om vi var två och bebisen sov mest på dagarna fick jag inte ihop tid till att stå i köket och hacka en lök. Det prioriterades bort, hellre la jag min egentid på att ta en varm dusch.Några månader senare när min bebis kunde hålla upp huvudet blev det enklare, då kunde man plötsligt bära på honom med ena armen fri.Nu kan min bebis sitta och jag tar mig sakta men säkert in i köket igen. Jag ger honom en träslev att veva med ut i luften, han får suga på en tomatskiva och stoppa fingret i en varm klick smör.Det här har jag lagat nyligen, inget särskilt storslaget, men det behövs inte: Enklast och oftast godast: pasta med tomatsås. Detta är bara några halverade plommontomater som fått hänga i en stekpanna tillsammans med vitlök och olivolja på medelvärme medan pasta kokade. Sedan blanda ihop och toppa med parmesan, svartpeppar, salt och basilika. Tomatpaj med färdig botten från affären. Under tomaterna massor av gruyereost, toppade med salvia och rosmarin. Åts med kyckling som Björn lagade. Gjorde en buljong på grönsaker som såg ledsna ut i kylen. I med lök, champinjoner, vitlök och ledsen paprika. I med gamla skal! Bara halvera och släng i en torr kastrull. Stek så att det svartnar om kanterna och sen slå på vatten, koka upp och låt koka ner nån halvtimme.Serverade med färdiga varenikis (ryska dumplings) med klippt persilja, en klick smör och creme fraiche. Pasta med brynt salviassmör och hasselnötter, enkel men lyxig smak. Bryn ditt salviasmör, rosta dina hackade hasselnötter, koka din pasta al dente. Blanda och servera. Funkar lika fint till gnocchi. Gnocchin kokar jag först i ett par minuter och sen steker ganska hårt i en stekpanna med smör så att den får yta. Öppen omelett. Stek vitlök & zucchini mjuk. Addera 4-5 lätt vispade ägg och en näve färska ärtor. Tillaga på låg värme tills äggen inte längre är lösa. Hyvla nån god ost över, typ comte. Servera med klippt persilja över. En purjolökspasta.En hel purjolök som jag skar tunt och stekte mjukt i smör och svartpeppar. I med en klick grädde, parmesan, salt och al dente pasta för två. Rör om och servera.