Mat är kul (och livsviktigt). Jag tänkte att vi skulle kolla på lite goda grejer jag ätit senaste veckan! När jag var i Göteborg senast lagade Björn pasta alla norma till mig. Det är så gott med auberginen som ger tomatsåsen ett sånt extra djup. Dagen efter fick jag cheeseburgare. Ansträngde mig halvdant för att ta bilden för att jag var så hungrig. Ursäkta så här i efterhand för halvkass bild. Väl hemma i Stockholm fyllde jag på min kyl på grönsaker. En sak jag kommer sakna med min lägenhet är min lokala grönsakshandlare! Köpte allt jag var sugen på och nu exakt en vecka senare är allt slut. Utom gurkorna och lite av persiljan. Får köpa nytt. Adresen är Re Orient på Nytorgsgatan 25 för den som undrar. Bjudit mamma på lunch. Det blev räkwontons från frysen som jag gjort själv. Superenkelt att ånga om (typ) genom att mikra dom tillsammans med ett glas vatten i mikrovågsugnen. Åt med sås gjord på chiliolja, kinesisk vinäger och yuzu-soja. Polarbröd skickade mig deras nya knäckebröd polarknäcke med havre. Mycket gott och krispigt, varsågoda för tips. Har ätit med hushållsost och räkost. Och självklart brer jag ut räkosten. Årets kanske hittills bästa bud fick jag av Karamello som ville fylla på min godislåda. SÅ. MYCKET. GODIS. Godisråttan ska jag spara till min födelsedag! Välfylld godislåda nu. I helgen stekte jag en hög med plättar. Så gulliga, man vill bara krama dom. Plättar är matens motsvarighet till kaninungar. Sist men inte minst kommer här gårdagens middag. Det blev allt somrigt: rädisor, halloumi, råstekt sparris med smör och citron, caprese med nektariner, färskpotatis och kokta kronärtskockor med ett smör på persilja, citron och chiliflakes. tack och lov att vintern tog slut.