Dags för matvecka! Denna kommer direkt från Arenzanos station. B köpte mattidningen Sale & Pepe (5 rader ovanför Didrik) och bestämde att kommande fyra dagar skulle det bara lagas recept ur den. OLIVKYCKLING MED BÖNSALLADSale & Pepes somriga kycklingrecept var en krispig kyckling bombad med medelhavssmaker. Björn styckade en hel kyckling och marinerade i olja och vitlök. Sen brynte han den och stekte av med vitt vin innan den åkte in i ugnen ihop med oliver och lökar och lagerblad. Såhär blev den! Egentligen skulle det även vara rostade pinjenötter på men det hade vi inte. Björn vill också hälsa att det nog blir godare att ha kycklingen hel i ugnen istället för att dela innan. Jag tyckte i alla fall det blev jättegott. Och vad fint det blev! Sale & Pepe hade böntema i sitt julinummer och egentligen var drömmen att det skulle vara bönor hela veckan. Tyvärr hade franska butiken bara väldigt värmeböljetorra haricot verts, så det blev bara ett av bönrecepten. Receptet var: koka bönskidor tills det är lagom al dente, sen lägga på yoghurtsås med en liten hint av sesam. Vackert och gott. LASAGNE MED AUBERGINE OCH KALVSale&Pepe hade en "så gör du din egen röda pasta"-hörna i tidningen. Just det gjorde Björn inte, men däremot recepten som tidningen tyckte man skulle använda sin röda pasta till. Det fick bli gul pasta från affären istället. Det här receptet var enligt tidningen "facile" - alltså lätt - trots att det bestod av tre olika tidskrävande moment. Först själva köttsåsen: fräsa en mix av selleri-morot-lök mjuk, i med ungefär 200 g kalvfärs, fräs den med, täck sen med grönsaksbuljong och koka ihop voch låta vila ett tag. Under tiden gjorde han en liter bechamelsås som blandades ihop med såsen. Sen kunde man tro att det skulle vara klart men nej. Sale & Pepe ville också att det skulle stekas massor av tunntunnt skivade aubergine-skivor i olja. Det kan man absolut göra i en ugn i stället hälsar B. SEN var det dags att bygga ihop lasagnen: sås, aubergine parmesan och pastaplattor i lager på varandra. Som vanligt med lasagne viktigt att ha is i magen och ett välmåttat ögonmått så att det räcker till alla lager. Toppa med ett lager av sås och skivor och ost. Såhär blev den! Det blev så mycket mat att det räckte till en middag och två luncher för hela familjen. Didrik fick sin del färdigskuren och stuvad med en liten skvätt grädde. PASTASNÄCKOR MED TONFISKKRÄMPå sista Sale&Pepe-dagen var min mamma och styvpappa och lillebror där och Björn lagade nästa recept ur "röd pasta"-avdelningen. Det här receptet var också "facile" men denna gång var det verkligen just det. Björn mixade ihop 250 gram tonfisk i olja (oljan avrunnen) med matgrädde, citron, basilikablad och salt och peppar. Det behövs inga mått. Häll i lite i taget av citron och grädde och basilika tills det smakar gott för dig. Glöm inte att smaka av med sale och pepe i slutet bara. Poff! Snäckorna var perfekta för tonfiskkrämen som snirklade sig in i var och en av makaronerna. Alla åt och åt och blev mätta och glada och ja – sen var matveckan slut för denna gång!TIDIGARE TEMA-MATVECKORTacosInstagramTysklandKoreansk fusionFrankrikeItalienThailandÅttiotalTore WretmanMackorKylskåpstömningKoreaSandra