Det är dags för en mat-temavecka igen! Var alldeles för länge sedan. Om någon händelsevis har missat så har min pojkvän temaveckor hemma där han lagar mat utifrån ett specifikt tema. Har länkat tidigare teman längst ner i detta inlägg. Det senaste temat vi hade hemma borde kanske ha väntat till kvällssolen, för jag känner att bilderna inte riktigt levde upp till ämnet. Hade jag fått fotografera i naturligt ljus hade maten kommit mer ut till sin rätt. Temat var INSTAGRAM-MAT. God mat från instagramkonton han följer. DAG 1: PLANT ROMANCE – "PASTA REGALO"Först ut blev "Pasta regalo" från instagramkontot " plant_romance. Kryddig tomatpasta med en generös klick burrata och frisk mynta för att väga upp de mörka smakerna. Receptet ville egentligen ha nån kalabrisk tomatpasta som inte fanns i en enda affär i hela Stockholm så det fick bli den starka korven nduja i stället. Lägg ner några skedar av det ihop med lite vitlök och stek ihop med en burk tomater, kanske några riv parmesan och platea med en god klick burrata och mynta så är du hemma! Vackert och jättegott. DAG 2. THEMONDAYPASTACLUB – Bränd purjolök, näsdukspasta och pancettaSedan blev det mat från pastakontot themondaypastaclub. Jag gjorde pastadegen, Björn gjorde toppingen. Purjolöken stekte han först i en panna och la sen in i ugnen tills de blev mjuka. Till det – en helt vanlig pastadeg på ägg som man rullar ut tunt tunt och skär i näsduksstora bitar pasta. Häll brynt smör med en skvätt i citron över pastan, toppa med purjo och små bitar stekt pancetta. Klart!Slurp. DAG 3. EATINGINBERLIN – Salladskål i chiloljaDet absolut lättaste men eventuellt också det godaste receptet? Krävs att du har lite kinamatsgrejer hemma men har du det så är det jätteenkelt. Hacka lite vitlök och lite salladslök och fräs i en panna. I med några skvättar sojasås och ostronsås och vatten och koka en liten stund. Addera sen så mkt chiliolja du vill i såsen, till exempel Loganma! Koka sen så mycket salladskål du orkar äta i två minuter, lägg på en fin tallrik, häll såsen på! Poff! DAG 4. LEWIS.DE.HAAS – Kronärtskocka, bröd, coppa, burrataDet fanns massor av kronärtskocka kvar efter att lagat mina matsmart-matlådor. Det gjorde Björn en nån sorts estetisk charbricks-sallad av. Burrataklickar, italiensk coppa-skinka och kronärtskockor i en vacker hög, toppat med lite citron och olja och basilika och serverat med smörstekt surdegsbröd från skeppsbrobageriets brödoutlet de har varje söndag. DAG 5. CHLOE_COOKS – Bönor, pancetta och sparrisbroccoli i buljong Den här var allra godast enligt Björn. Också den som tog längst tid och var mest komplicerad (men verkligen inte svårt hälsar han). Det fanns ett recept på hennes hemsida som var lite konstigt och inte funkade helt men det är en bra grund iaf! Kul att temaveckorna är igång igen! Nästa gång blir det TACOS.TIDIGARE TEMAVECKOR:TysklandKoreansk fusionFrankrikeItalienThailandÅttiotalTore WretmanMackorKylskåpstömningKorea