Förra veckan fick vi göra paus i mat-temaveckorna hemma för att tömma kylen. Allt skulle ätas upp för en ny fräsch start på det nya året. Vi hade extremt mycket färdiga avokados hemma (det var ett klipp), så de var väl mer eller mindre den röda tråden. Och en burk räkor! Alla rätter har som vanligt min kille lagat. Det började lyxigt med en rätt som kanske inte riktigt var kylskåpstömning, utan en planerad måltid: caesarsallad med hemmamixad sardellsås. Till det en indie-julmust. Dagen efter önskade jag tacos så tacos blev det. Med fiskpinnar från frysen, avokados, chili, schalottenlök och mangosalsa. Det enda som köptes till var limen! Dagen efter blev det ljummen avokadosoppa med brödslantar från frysen. Soppan toppade med krasse, en klick gräddfil och några droppar chiliolja. Våfflor från en (lite utgången) våffelmix jag visst tagit med mig i flytten! Perfekt tömma-kylen-kolhydrat. Bara att toppa med lite allt möjligt. I detta fall räkor, gräddfil och persilja. En räkpasta dagen därpå, serverad som en snurr. Sedan var räkorna slut. Den sista batchen vildsvinsragu från för några veckor sen från frysen blev en lördagspasta. Tillsammans med en grönkålssallad med grovhyvlad parmesan och ett halvt gammalt granatäpple som överlevt sen vi flyttade in i september. Dagen efter nyårsafton åt vi förstås pizza. Dagen efter det blev det pizzarester och den sista slurken avokadosoppa.Sista dagen var kylskåpet helt barskrapat. Ändå skramlades det ihop dan-dan-nudlar på lite bortglömd lammfärs i frysen och det sista av grönkålen som fick koka ihop med nudlarna. Glömde tyvärr att fota men B vill ändå understryka att det var väldigt bra gjort av honom och det var det förstås.Nu är kylen tom förutom på burkar och frukost och redo för nästa matleverans till den nya temaveckan: mackor.