Jag insåg att jag aldrig har publicerat ett recept på min go-to räkpasta. Denna är nog den pastarätt jag lagar oftast. Funkar lika bra ensam som när du ska bjuda på middag. Tar max en kvart att laga dessutom. Du behöver för två: Spaghetti för två personer Ungefär 300 g räkor En näve körbärstomater En halv citron En vitlöksklyfta En halv chili Färsk persilja Sätt på pastavatten. Finhacka vitlök, chili och dela tomaterna på halva. Riv citronzest av en halv citron. Bryn i en stekpanna på medellåg värme med olivolja och saft från en klyfta citron medan pastan kokar. Det ska inte bli brunt utan snarare glansigt och genomskinligt. När pastan är klar, vänd i stekpanna tillsammans med några matskedar av pastavattnet och färsk persilja + färdigskalade räkor. Smaka av med salt och peppar. Toppa med lite parmesan och några tag med svartpeppar. Klart! Så enkelt och så gott. Skräpet kan man göra en megagod soppa av om man får feeling! Det vill säga räkskal, citronskal, persiljakvistar, stump av chili och vitlöksklyftor. Det är superenkelt, i med allt i en kastrull och fräs, täck med vatten (ca 5 dl kanske?) och låt koka en kvart tillsammans med en tärning fiskbuljong. Sila av allt. Här kan du frysa in buljongen, men om du vill göra soppa direkt kan du addera matlagningsgrädde och koka ihop allt ytterligare några minuter. Jag la i grejer i min soppa som jag hade i kylen: smörstekta champinjoner, färska körsbärstomater och klippt salladslök. SJUKT god soppa. Utmärkt som exempelvis matlådor dagen efter eller middag för två dagen efter. KRAM.