Mat är life. Här kommer mina 16 godaste recept från förra året, utan inbördes ordning. Laga nåt av dom ikväll vetja! Tamago kake gohan Tamago kake gohan är en vanlig japansk frukost och betyder helt enkelt ”äggris”. Min bästa tomatsås. Min godaste gör jag på körsbärstomater som får puttra in sig i minst fyrtiofem minuter. Glaserade morötter med krispig morotsblast och couscous. Javisst, blasten på morötterna är jättegott och går finfint att äta. Påminner om persilja. Krämig pasta med skogschampinjoner och grönkål. Gräddig pasta som smakar väldigt mycket kommer här. Skogschampinjonerna gör den lite extra gullig för ögonen för de är så små att man inte behöver dela dom. Morotsvåfflor med kräftstjärtar och turkisk yoghurt Detta inlägg är till alla er som har ett våffeljärn ni använder alldeles för sällan: Sluta genast med det! Plocka fram det nu! Fried rice med räkor och ananas En burk med ananas stod i min kyl ett bra tag. Men så kom jag på! Fried rice! Spaghetti med räkor, citron och salvia. Citroniga räkpastor är molto bene. Pasta Carbonara Carbonara <3333! Jag åt detta recept till frukost dessutom, det innehåller ju ändå flera ägg? Laga detta en morgon till någon och dom kommer älska er för alltid. Gurksallad med feta, dill och rostade pinjenötter. Hade dill som behövde ätas innan den blev dålig och matchade den med detta: Grönkål, juice från citron, feta, rädisor, salladslök, gurka, russin, pinjenötter, granatäpple. Kokosris med chilifrästa räkor. Coconut rice är med på min lista av väldigt goda grejer som jag sällan äter men alltid beställer om det finns på restaurangmenyn. Här testade jag att laga det själv. Pesto på persilja och valnötter. Att ha i pasta, på smörgås, på varma mackor, drizzla över sallad, gör en risotto etc you name it. Kokostortillas med jerkkyckling och avokado. Jag tog mig an uppgiften att att skapa ett recept med jamaican jerk tacos på kokostortillas i samarbete med santa maria. Pappardelle med grönkål, rosmarin och rostade solrosfrön Varför äter du så mycket grönkål hela tiden, kanske någon tänker? Men det är ju för att det håller hur länge som helst i kylen och man alltid får så mycket i paketet. Plus att det smakar gott. Färsk tagliatelle med svartrötter, svamp och pinjenötter En vintrig pasta från scratch med en rotfrukt jag inte hade ätit innan: svartrot. Smakar som en blandning av vit sparris och palsternacka. Katrullbröd. Sjukt enkelt brödrecept som bara innehåller tre ingredienser men ser och smakar ändå bageriproffsigt. Onigiri Emojimat!! 🍴 Happy cooking! Läs också: Mina godaste recept från 2016.