Nu kan man plocka nässlor ute i skogen. Eller köpa dom på en grönsaksmarknad vilket jag gjorde. Minns ärligt inte ens när jag var i en skog senast. Det är ju egentligen ganska hemskt. Har inte varit i en skog i år i alla fall. Och jag tror inte jag var i en skog på hela 2017 heller. 2016 borde jag ju i alla fall varit i en skog? Jag är ärligt inte helt säker. Räknas Gagnef-festivalen? Gud. Måste ta mig till en. Här kommer i alla fall ett recept på nässelpesto! Som en svensk version av den italienska varianten kan man väl säga. Nässlor innehåller nyttiga grejer som håller en frisk, påminner om spenat och persilja till smaken och luktar som solvarma tomater. Börja med att förvälla en liter nässlor. Att förvälla någonting betyder att man kokar det snabbt i lättsaltat vatten. Kanske en-två minuter sådär? Det är så att nässlorna inte ska stickas. Skölj sedan av dom och krama ur vattnet. Mixa tillsammans med en halv deciliter rostade pinjenötter, en-två vitlöksklyftor, en deciliter parmesan och en deciliter god olivolja + lite salt och peppar. Jag la även i en halv finhackad chili för att chili är ju alltid gott. Tadaaa. Klart! Håller ungefär en och en halv vecka i kylen. Jag åt min med en sallad på buffelmozzarella, ärtskidor, rostade solrosfrön, körsbärstomater och massor av pressad citronjuice. ?