Nu ska vi baka pasta!! Ravioli fylld med ost och räkor i basilikabuljong. Jag har nämligen nya leksaker i köket och behövde testa. Köpte dom på Amazon för ett spottstyver. Dom är egentligen för dumplings men jag gjorde pasta istället för att jag ville. Om du googlar "dumpling maker" så kommer du hitta både svenska och utländska sajter som säljer för runt en tjugolapp. DU BEHÖVER (för två personer): För pasta: 2 dl durumvete 2 ägg 1 tsk olivolja En nypa salt För fyllning: En 1/3 ask Boursin En näve skalade räkor En klyfta citron En halv chili För buljong: En matsked hummerfond En halv kruka basilika 1/2 dl parmesan En tumspets smör Börja med degen! Blanda ihop ägg och salt. Lägg mjölet på köksbänken, gör ett hål och häll i äggblandningen. Börja knåda. När allt knådat ihop sig, addera olivolja. Knåda knåda knåda tills degen är len och slät och blank. Mmm där är du lilla pastaklump. Sätt i kylen i 30 min insvept i plastfolie. Nu ska vi göra fyllning. Jag tänkte att finhackad selleri kunde va kul för krisp. Men nu så här i efterhand skulle jag nog säga att det inte behövs. Skit i sellerin. Finhacka räkor men spara kanske tio-femton för topping sen. Finhacka en halv chili. Gaffla ihop tillsammans med Boursin och en skvätt citron i en skål. Nu är pastan klar! Kavla ut och låt den gå genom pastamaskin för extra tunnhet. Man ska kunna se igenom degen. Har du ingen pastamaskin går det bra att kavla men var noggrann. Stansa ut runda cirklar med en kakform, ett vinglas eller med undersidan av din DUMPLINGMAKER. Lägg fyllning i mitten av cirkeln och kläm ihop. Kan va bra att maskinen är lite mjölad. Har man ingen maskin lägger man pasta i sin öppna handflata och stänger den med blöta fingrar. Nämen kolla vilka gulliga!! Här är pastasåsen. Superenkel. Koka upp 2 dl vatten och hummerfond. Ner i mixer tillsammans med basilika, smör och riven parmeesan. Mixa. Klart. Koka raviolin i två minuter och lägg upp på tallrik. Häll på buljong och toppa med parmesan och basilika. Och lite rostade nötter om du har hemma, det hade jag. Och räkor såklart!! Dom du inte hackade. Ja, det glömde jag för jag fick ett sms exakt innan jag skulle fota tallriken där det stod "Kom ner till Bleck nu och drick öl med oss.". Och då började jag omedelbart behandla denna aktivitet styvmoderligt. Men herregud hörrni, glöm inte räkor. Ät upp! Känn dig duktig! puss.