Dags att laga en ny pastaklassiker, kanske den största klassikern av dem alla. Är carbonara världens argaste maträtt? Mycket möjligt. Nästan varje recept jag läste började med en lång rant vad man får och inte får göra. En sak vi i alla fall kan komma överens om är att man aldrig använder grädde i den här rätten. Eller vitlök tydligen. Så plocka bort de ingredienserna från hjärnan nu, så ska jag leda er fram till en av världens godaste maträtter: en italiensk pasta alla carbonara. Du behöver: Svartpeppar, parmesan eller pecorino, guanciale (griskind), ägg (1 per person), spaghetti. Olivolja valfritt. Det är allt! Skär upp griskinden i små bitar. Typ en cm bred och ett par millimeter tjocklek. Däromkring. Stek den sedan på mellanvärme så fettet smälter och köttet blir krispigt. Du kan antingen steka utan eller med olivolja, olika recept säger olika. Jag brukar steka utan, så körde med den här gången. När griskinden är färdig, lägg den på hushållspapper på en tallrik. Spara lite av fettet i stekpannan. Vispa ihop ägg, svartpeppar och parmesan med en gaffel. Brukar tänka en liten näve parmesan per person och ett ägg per person. Och några varva med kvarnen, sånt där får du känna själv. Okej nu gäller det att vara snabb här, häng med: När spaghettin är al dente (och har kokat i rikligt saltat vatten, men det har ni koll på), häll av den men spara någon dl pastavatten i ett glas. Lägg sedan pastan i stekpannan tillsammans med ost-och-äggblandningen och rör om för glatta livet. Det är superviktigt att röra som sjutton för annars så tillagas ägget i stekpannan och det blir äggröra. Det vill vi inte. Ägget och osten ska smälta in i pastan och det ska bli gräddigt och krämigt. Häll i lite av pastavattnet då och då för att öka krämigheten. När allt verkar lugnt, lägg i griskinden och ett par rejäla varv med svartpeppar. Rör om rör om. Severa direkt med lite extra parmesan och svartpeppar på toppen. Du behöver inte addera salt för griskinden, osten och pastavattnet skapar den perfekta sältan alldeles av sig självt. Så gott! Laga detta till någon ni gillar och de kommer älska er 4-ever. Tidigare pastaklassiker jag lagat: Spaghetti al olio aglio e peperoncino Raviolo al uovo Pasta al limone Fagiolini e patata al pesto Spaghetti alla puttanesca Cacio e pepe Pasta pomodoro ?