Igår var jag så oerhört sugen på svamp samt makaroner. Så då skapades denna krämiga och gröna historia med smak av rosmarin. När svamp och pasta ska hänga tillsammans tycker jag att det är godast om den är lite gräddig. Du behöver (för två personer) 2 knytnävar färsk spenat En rejäl kvist rosmarin En halv chili En halv citron En schalottenlök Två vitlöksklyftor En parmesanig ost En halv förpackning creme fraiche Finhacka rosmarin (ej stjälken då), vitlök, citronzest från en halv citron, schalottenlök och chili och stek på medellåg värme i en stekpanna tillsammans med en skvätt olivolja och saften från en citronklyfta. När allt börjar se glansigt ut, addera champinjoner. Jag tycker det är godast om de får behålla sin bullighet, så jag bara delar dem på hälften. Sätt på pastavatten och välj en pastasort. Den här heter cavatappi och är greatness. Cavatappi betyder korkskruv på italienska. Obs att jag ej bara vet det här. Jag blev nyfiken och googlade. När du lägger i pastan i det kokande vattnet har antagligen vattnet från svampen avdunsat i stekpannan. Lägg då i creme fraiche och spenat, rör runt och låt puttra på låg värme tills pastan är klar. Blanda i den färdiga pastan i stekpannan, tillsammans med nån matsked eller två av pastavattnet, massa parmesan och salt och peppar och smaka av. Råkar du kanske ha lite pesto hemma kan du ju röra ner litegrann så blir pastan grön och fin. Jag har ju en jäkla massa nässelpesto som ni vet. Servera med ännu mer parmesan, lite persilja och rostade pinjenötter om du har det hemma. Alltid fint och gott. Glad mat.