Det vore kul med ett recept på en riktigt omodern rätt, tänkte jag. Så här kommer ett besök till det allt mer avlägsna nollnolltalet. Håll i hatten - nu ska jag laga den allra första pastarätten jag lärde mig i livet. Jag hittade den i ett Friskis och Svettis-magasin 2005 när jag väntade på att mitt gympapass skulle börja. Också en nollnolltalig sak att göra, bläddra i tidningar när man väntar på gympapass. Jag lagade den, älskade den, och hade den sedan som standardrätt i flera år. Rätten innehåller alla de omoderna ingredienserna: soltorkade tomater, kräftstjärtar på burk, ruccola och färdig färsk pasta. Tyvärr GLÖMDE jag köpa färsk pasta i mataffären så det fick bli torkad, men vill ni göra rätt, köp färsk linguine. PASTA MED KRÄFTSTJÄRTAR & SOLTORKADE TOMATER Du behöver: Pasta (helst färsk) Kräftstjärtar på burk Soltorkade tomater på burk Vitlöksklyfta Purjolök Citron Parmesan Ruccola Dill (valfritt) Älskade ruccola!! När jag tänker på kossor, hästar, kaniner och andra som äter gräs och annat tror jag att de tycker det mesta smakar såhär, pepprigt och citronigt. Och kräftstjärtar på burk, vilken trygg smak. Spadet kan man hälla upp i glas och dricka som en god juice. Mmm..havsjuice... Hursom, denna rätt tar under tio minuter att göra. Koka upp vatten och under tiden bryner du vitlök, citronzest och purjolök i en stekpanna i smör. Klipp tomater och ruccola i mindre bitar, riv parmesan. När pastan är al dente: Häll av vattnet förutom några matskedar pastavatten. Blanda med innehållet i stekpannan + soltorkade tomater, ruccola, parmesan och en rejäl näve kräftstjärtar. Du måste va snabb! Kräftstjärtarna tillagas i värmen och de blir de skrumpna snabbt. Känner du att du inte är en person som kan jobba fort: sprinkla över kräftstjärtarna när du lägger upp på tallrikar istället. Smaka av med salt och peppar, pynta med lite dill och servera direkt. Din tidsmasskinsrätt från 2005, då Nicole Richie regerade, alla bar bootcut jeans och One Of Us Is Gonna Die Young spelades på radio, är serverad.