Min mamma var i deras hus i Frankrike förra veckan och där är det grönt och varmt. Hon frågade om jag ville ha persilja från grönsakslandet och det ville jag förstås väldigt gärna. Fick så sjukt mycket så jag bestämde mig för att göra pesto av det. Hittade ett recept på persilja och valnöts-pesto som jag modifierade lite (här är originalet). Så nu blir det recept-tajm om du också vill göra lite pesto. Du behöver: ◈ 1,5 dl valnötter ◈ 0,5 dl pinjenötter ◈ 2 krukor persilja ◈ 3 vitlöksklyftor ◈ salt (en halv tesked ungefär) ◈ 1 dl parmesan ◈ 1 dl olivolja Mixa alla ingredienser utom olivoljan. Häll sedan i olivoljan allt eftersom medan du fortsätter mixa. Ja, och sen är det klart. Ha i pasta, på smörgås, på varma mackor, drizzla över sallad, gör en ristotto etc you name it. Håller sisådär fem dagar i kylen. Translation. A recipe of parsley and walnut pesto. Here is a similar recipe in english.