Nu ska vi laga pasta. Jag har en grej för färdig färsk ravioli atm. Man behöver ju knappt tänka för att det går så fort att laga och blir alltid gott. Den här gången är det med sardeller och sparris. Det blir en salt och rökig smak av den här pastarätten, så den är inte för alla. Men för vissa. Ska vi prata lite först om ansjovis, sardiner och sardeller? Så otroligt språklig komplicerad grej där. Sardiner heter ju anchovies på engelska, men anjovis på svenska är inte sardiner. Enkelt förklarat; Sardiner = anchovies på svenska. Sardin är en slags sillfisk. Sardeller = När sardinerna ligger i olja och är konserverade. Ibland står det "sardeller" på burken och ibland står det "sardiner". Båda går bra att köpa. Anjovis = Konserverad sill som kryddats med bl.a. kanel, kryddnejlika och kardemumma och som man brukar äta på julen. EJ GOTT I PASTA. Du behöver för två: En burk sardiner En kvist rosmarin En förpackning färsk vegetarisk ravioli (jag hade ricotta och spenat) Ett halvt knippe sparris. Jag hade vit sparris hemma men rekommenderar grön för denna rätt, så nu kommer jag leka att det är grön resten av receptet. En rejäl skiva smör En vitlöksklyfta Börja med att bryna smöret. Brynt smör är en underbar uppfinning som gör allt 80% godare. Du bryner smör genom att smälta det i en kastrull och vispa tills smöret blivit kolafärgat och doftar starkt av hasselnöt. Ställ åt sidan. Skär sardiner och rosmarin i mindre bitar. Skiva vitlöken mycket tunt. Knäck den gröna sparrisen i rumpan. Släng den bit där den går av. Skiva resten av sparrisen i bitar stora som på bilden. Stek sedan detta på medellåg värme i en stekpanna med det brynta smöret i ca tio minuter. Inget ska bli bränt utan bara få lite glansig yta liksom. Sardinerna uppluckras helt och blir en del av det brynta smöret, så sjukt gott smakar det då. Servera med nykokt ravioli och parmesan. Du behöver med största sannolikhet inte salta. Ät bara. Kram!