När jag kom på att jag kunde ha saffran i våffelsmeten kände jag mig genialisk. När jag sedan provade det i helgen: ännu mer genialisk. Så HIMLA gott. Recept kommer här. Gör en klassisk våffelsmet. Jag använde det här receptet. Addera saffran i smeten. Hur mycket är oklart beroende på hur stor våffelsats du gör, men snåla inte, smeten ska solgul och lussebullefärgad. Sedan är det bara att köra på! Här kommer två våffeltips: 1. Häll det du inte använder av smeten i en flaska och ställ i kylen. Då kan du göra våfflor på blixttid nästa gång. 2. Stapla inte våfflor på varandra när du gräddar för då förlorar de sin krispighet. Lägg dem bredvid varandra under en kökshandduk. Saffransvåfflor är säkert supergott med exempelvis lingongrädde och hjortron (MMM), om man vill ha efterrätt. Men jag gillar att käka våfflor som huvudrätt. Hacka rödlök när våfflorna gräddas. Servera sedan med en klick gräddfil, räkor, rödlök och stenbitsrom. En skvätt citron och lite salt. Blev så himla gott. Ska alltid göra saffransvåfflor från och med nu. I alla fall jättemånga gånger. ?